יש כאלו שכל החיים חלמו ללמוד נהיגה על משאית. יש כאלו שהחליטו להוציא רישיון על משאית רק אחרי שהגיעו לשלב מסויים בחיים. יש כאלו שנהנים מכל דקה על הכביש, אחרים רק חושבים על הרגע שבו יחזרו הבית, יורידו נעליים וידליקו את הטלויזיה…
אבל יש דבר אחד שמשותף לכל מי שחושב להוציא רישיון נהיגה על משאית, והוא השאלה – כמה מרוויח נהג משאית?
מדובר בשאלה מאוד לגיטימית וחשובה. הרי בסופו של דבר כולנו צריכים להתפרנס, ורישיון נהיגה על משאית הופך עבור רבים למקצוע שאיתו הם יכולים להתפרנס בכבוד.
אז כמה מרוויחים נהגי ונהגות משאית? אנסה לענות על כך בשורות הבאות, בסכומים הידועים לי נכון לכתיבת שורות אלו (אוגוסט 2022). שימו לב שהסכומים המצוינים למטה אינם מוחלטים, אלא טווח או הערכה שיכולים להשתנות מאדם לאדם, מחברה לחברה, ומשנה לשנה.
כמה מרוויח נהג משאית בישראל?
רבים מהתלמידים שלנו מקבלים רישיון נהיגה על משאית כדי שיוכלו להתקבל לעבודה כשכירים באחת מהאירגונים הרבים שצריכים נהגי משאיות מיומנים: חברות קמעונאיות, חברות הפצה, עיריות, מועצות אזוריות, חברות יזמיות, קבלני נסיעות, ועוד. שכר התחלתי של נהג משאית בשנה הראשונה יכול להגיע ל- 9,000-10,000 ש"ח. אחרי שהנהג צובר קצת ניסיון (2-4 שנים) השכר שלו יכול להגיע גם ל- 14,000 ש"ח.
וכמה מרוויחים נהגים עם ניסיון רב יותר? זו שאלה יותר מורכבת, מאחר וכל מעסיק משלם אחרת לנהגים המנוסים יותר. בשורה התחתונה, כמו כל מקום עבודה, ככל שתשקיעו יותר ותבצעו את עבודתכם באופן מוצלח יותר כך פוטנציאל ההשתכרות שלכם כנהגים שכירים יעלה.
בשלב זה חשוב לציין שעבור רבים מהתלמידים שעזרנו להם לקבל רישיון נהיגה למשאית, משרה כנהגים היתה רק נקודת הפתיחה. הניסיון שהם צברו בתפעול משאית ועבודה לוגיסטית אפשר להם להתקדם לתפקידים ניהוליים כמו מנהלי ציי רכב, מנהלים לוגיסטיים, מומחי תחבורה, מנהלי מערכי הפצה, יועצים, ועוד. השכר של משרות ניהול אלו יכול להגיע גם ל- 20,000 ש"ח בחודש ולמעלה מכך.
שימו לב שעבודה כנהג משאית שכיר היא רק אפשרות אחת מיני רבות אשר יש לבעלי רישיון C1 על משאית. רבים מהתלמידים שלנו החליטו להוציא רישיון על משאית כדי לפתוח עסק פרטי – הובלות דירות, שליחויות, שינועים, הסעות, ועוד. פתיחת וניהול עסק הם אפיק קריירה שקשה לספק עליהם הערכת השתכרות, מאחר וכל עסק מתנהל באופן שונה מרעהו, ובקצב משתנה. בעל העסק צריך לפתח אותו, לרכוש קהל לקוחות, לשווק, לשלם הוצאות, ועוד. לכן, באופן תיאורטי לא קיימת תקרת שכר עבור עסקים. ככל שיבצעו את עבודתם בהצלחה וינהלו את העסק בחוכמה, הם יכולים להרוויח עשרות ואף מאות שקלים מדי חודש.
אם גם אתם מרגישים רוח יזמות ומעוניינים לשמוע על אפשרויות לשימוש ברישיון על משאית בעסקים – אשמח לשתף ולתרום מהידע שלי כדי לענות על שאלותיכם.
———–
(כתבת בלוג מספר 2)